דיפון חפירה וביסוס
דיפון חפירה וביסוס
כאשר בונים מבנה, נדרש לחפור בקרקע על מנת להתחיל בבניית היסודות אשר יתמכו במבנה ויחברו אותו לקרקע בצורה בטוחה, עמידה ויציבה. לעיתים החפירות מתבצעות רק למטרת הנחת היסודות, אך לעתים רבות המבנה מכיל גם חלקים תת-קרקעיים כגון חניונים ומחסנים. כאשר חופרים בקרקע, עקב מאפייניה הפיזיקליים, האדמה שואפת לקרוס אל בור החפירה. לכן, חיוני לתמוך בדפנות הבור כדי למנוע את קריסת הקרקע. קיימות היום מספר שיטות וטכניקות לתמיכה בדפנות הבור, אך כדי לבחור את השיטה המתאימה יש צורך לקחת בחשבון את מאפייני הקרקע, גודל הבור, העומס המופעל עליו ועוד.
ביסוס
יסודות המבנה ״הרגליים של המבנה״ משמשים להקניית יציבות למבנה כנגד משקל המבנה, רעידות אדמה ועומסי הרוח. ביצוע יסודות אלו בבקרת איכות מיטבית יקנה למבנה אורך חיים מקסימלי.
ביסוס מבנים מתחלק לשני חלקים:
– ביסוס על ידי דוברה – רצפה גבוהה (עד ל- 4 מטרים גובה) המשמשת כמשקולת ומונעת את תזוזות המבנה.
– ביצוע כלונסאות ביסוס בודדים: מכלונסאות אלו צומחים עמודי המבנה לכל גובהו.
עוגני ומסמרי קרקע
זהו השלב החשוב ביותר בפרויקט במהלכו מתבצעת תמיכה של קירות הדיפון כנגד הקרקע.
לאחר ביצוע עבודות הדיפון מתבצעת החפירה בתוך תוואי הדיפון, והקרקע מחוץ לקירות הדיפון, יוצרת לחץ ונוטה להפיל את הקירות אל תוך הבור. תפקיד המסמרים והעוגנים הוא להפעיל מאמץ שווה למאמצי הקרקע החיצוניים ובכך לשמור על שיווי משקל.
לקרן היסודות ניסיון עשיר בביצוע עוגנים קבועים, עוגנים פולימריים ועוגנים זמניים.
חפירה
חפירת בור מתחת למפלס הקרקע טומנת בחובה אתגרים רבים. בשונה מחפירה בשטח פתוח, חפירת בור בתוך תוואי דיפון דורשת תכנון מקדים של כניסות ויציאות האתר, ביצוע רמפת ירידה ויציאה מהבור על פי תקנות הבטיחות.
בנוסף, על מנת לשמור על תפוקות חפירה גבוהות יש צורך בהכוונת תנועה או שימוש בהסדרי תנועה בתוך האתר.
דיפון
שלב הדיפון הינו השלב הראשוני בביצוע הפרויקט, הכולל סימון תוואי הדיפון, קידוח או חפירת הדיפון, יציקת קורת הראש המאחדת את הקירות לממברנה אחת רציפה. בתום ביצוע שלבים אלה ניתן להתחיל בחפירה.
פרויקטים
הרחבת מפעל אינטל
מטרת הפרויקט פרויקט ענק של עבודות ביסוס להקמת שני מבני מעבדה ושני מבני ייצור לשם הרחבת המפעל של אינטל באזור לכיש, קריית גת. לוחות זמנים לוח זמנים קצר ומאתגר במיוחד וכולל עבודות לילה במשמרות של 24/5. אתגרים בפרויקט עבודה בתקנים...
המשךתל השומר – שיבא
הצורך הנהלת בית החולים שיבא – תל השומר הגיעה למסקנה שיש צורך למצוא פתרון לשתי מצוקות המקשות על בית החולים להתרחב ולתת שירות איכותי יותר למטופלים ולמבקרים השונים: מצוקת מקומות החניה הכנת מזון בכמויות גדולות יותר וחלוקה יעילה ומהירה במחלקות...
המשך